середа, 31 жовтня 2012 р.

   В результаті досліджень ми виявили, що теорема Піфагора була відома ще задовго до нього і існує близько 500 доведень цієї теореми. Одне з найдавніших походить з Індії. Але відкриття та розуміння теореми проходило в декілька етапів. На думку Плутарха та Цицерона саме Піфагор зробив завершальний крок в її формулювання та доведенні. Нашою роботою зацікавились учні 8-В класу, і при вивчення теми «Теорема Піфагора», зацікавились іншими методами її доведення. Вони провели конференцію, на якій були представлені більш ніж 20 способів доведення з різних епох та країн.
   В часи Піфагора в Давній Греції склалась дуже цікава політична ситуація.Піфагор займав активну громадську позицію, і одну зі своїх книг, «Про державу», присвятив питанням політичного устрою.Піфагорійці вважали число мірою усіх речей. Число для Піфагора було і матерією, і формою всього світу. Усі матеріальні та нематеріальні сутності та поняття мали свою чисельну відповідність.
   Піфагор в своїй школі навчав розвивати як розумові, так і фізичні якості, подаючи власний приклад учням. Адже він буд першим олімпійським чемпіоном з кулачного бою та навіть в досить похилому віці вів активний спосіб життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар